De VA-opleiding

Een Goede Start Voor Jouw Carrière Als Virtueel Assistent.

In 12 modules begeleid ik je door verschillende thema’s en ontdek je wat je nodig hebt om te starten als VA. Focus op wat je écht graag doet!

Ambieer jij een nieuwe start?

Wat is dat nu eigenlijk, een VA?

Ondernemers in kleine en middelgrote bedrijven nemen vaak te veel hooi op hun vork. Het resultaat? Ze hebben veel minder tijd voor hun kerntaken. Jij als VA bent hun reddende engel. Als zelfstandige ondersteun je ondernemers op diverse terreinen.
Werken vanuit je eigen comfortzone, op jouw eigen voorwaarden.

Is de functie van VA jou op het lijf geschreven?

Welke werkzaamheden kan je doen als VA?

Een groot misverstand is dat VA’s enkel administratieve taken op zich nemen. Het gaat erom om jouw expertise in te zetten en je klant daarmee te ontlasten. Elke VA is uniek en kan actief zijn in verschillende domeinen.  Maar wat ze  wel gemeenschappelijk hebben, is de rol van vertrouwde raadgever. Proactief, met waardevolle feedback, en advies en actie. Een greep uit de takenlijst van een VA:

Roadmap

Ontvang je graag de OBA Roadmap waarin ik maar liefst 152 mogelijke werkzaamheden van een VA verzamelde?

Wat ga je leren?

module 1

De cursus gaat van start door je in de eerste module uitgebreid kennis te laten maken met het vak VA.  Je krijgt een duidelijk zicht op  wat het nu precies inhoudt om VA te zijn en welke voordelen de job met zich meebrengt! Ik geef je in deze module ook graag mee welke kwaliteiten je nodig hebt om uit te groeien tot een succesvolle virtueel assistent. 

module 2

In deze module ontdek je de ontelbare mogelijkheden als VA en de diensten die je kan aanbieden. Je leert  binnen welke domeinen van een bedrijf je actief kan zijn en de  verschillende rollen die je kan betreden. Op het einde van deze module begrijp je welke  extra troeven  je hebt als VA. 

module 3

Als Virtueel Assistent ben je ondernemer. Ik bekijk samen met jou welke frustraties en opportuniteiten in je leven je zover brengen om de stap naar het ondernemerschap te zetten. Je ontdekt wat er nodig is om een killer ondernemersmindset te krijgen en ik overloop de factoren die bijdragen tot het worden van een succesvolle VA. Last but zeker not least krijg je een overzicht van de te vermijden valkuilen.

module 4

Wanneer je je eigen VA-bedrijf uitbouwt, moet je jezelf organiseren. In deze module krijg je antwoorden op de meest courante vragen van beginnende VA’s zoals:  Hoe zet je jouw tijd functioneel in? Hoe bereken je je uurtarief of projectprijs? Waar op letten wanneer je in gesprek gaat met je klant? En wie is jouw ideale klant nu precies en hoe bepaal ik die?

module 5

Module 5 geeft je inzicht in WAT bedrijfsprocessen nu juist zijn, WAAROM ze belangrijk zijn en HOE je ze gaat opzetten. De activiteiten binnen een onderneming bestaan er vaak uit opeenvolgende taken die steeds terugkeren.  Deze acties kan je in een proces gieten.  Kijken hoe je stappen kan vergemakkelijken, daar hebben ondernemers vaak geen tijd voor. De zaken 'even' op papier zetten, wordt enorm onderschat. Laat staan dat er verbeteringen gemaakt worden.  Nochtans heeft dit groot nut en dit is een proces dat gesystematiseerd en later geautomatiseerd kan worden door een VA. 

module 6

Ok, je weet intussen welke mindset je nodig hebt als VA, welke diensten je wil aanbieden en wie je ideale klant is. Je bent dus klaar om de volgende stap te zetten, nl. jezelf op de markt zetten. Je leert in deze module HOE je dit doet, waarom je best een marketingstrategie opmaakt en waarom zichtbaarheid zo belangrijk is. Je duikt  dus de wondere wereld van marketing, het aantrekken van klanten en personal branding in.  

module 7

Je zou natuurlijk geen VIRTUEEL assistent zijn als je je niet begeeft in de online wereld! Ik overloop de belangrijkste platforms en hoe jij je zichtbaarheid kan vergroten!  

module 8

In module 8 ontdek je waarom psychologie en sales onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.  Je leert om de psychologie achter verkopen te begrijpen en hoe je dit kan gebruiken in je verkoopgesprekken met je potentiële opdrachtgevers.

module 9

Als VA-ondernemer zijn er een aantal documenten waar je gebruik van maakt : factuur, samenwerkingsovereenkomst, privacybeleid, enz.  Ik overloop ze allemaal in deze module. 

module 10

Je bent klaar om te starten als VA! Of toch bijna. Er zijn nog een aantal administratieve zaken die je in orde moet maken om effectief te kunnen starten als zelfstandige en in deze laatste module overloop ik ze één voor één. Een businessplan opstellen en actieplannen uitschrijven wordt na deze module een fluitje van een cent. 

module 11

Alle nodige online tools op een rij die je kan gebruiken om als Virtueel Assistent efficiënt en functioneel te werken.

module 12

Handige templates en voorbeelddocumenten waarmee je meteen aan de slag kunt!

Je eigen online onderneming als succesvol VA

Tijdens de opleiding neem ik je mee in allerlei facetten die van belang zijn om succesvol als Virtueel assistent te starten. In 12 modules begeleid ik je door verschillende thema’s en ontdek je wat je nodig hebt om te starten als VA. Aan het einde van de opleiding heb je niet alleen véél geleerd, maar ben jij klaar om je eigen onderneming als succesvol virtueel assistent op te starten. 

De opleiding is intens, dus het is belangrijk dat je de komende maanden tijd, energie en focus hebt om alle modules goed te doorlopen. Je leert namelijk in 12 weken alle essentiële aspecten van het VA-schap. 

OBA gelooft in jouw potentieel als VA. Hier hoe we jouw reis naar je eigen online onderneming als succesvol VA vorm geven :Accounts

Free Trial

Projects

SSL

Sub-domains

Your Text

Your Text

JE EIGEN ONLINE ONDERNEMING ALS SUCCESVOL VA

€1797

EENMALIG

Online opleiding

12 weken

Elke week toegang tot een nieuwe module

2 * 30 minuten 1-op-1- coaching

Live dag 

Groep van max. 10 deelnemers

Startdatum: 15 januari 2024

Waarom kiezen voor deze opleiding?

Virtueel Assistent is dé toekomstige trend in werk! Met bijna 1 miljoen kleine middelgrote ondernemingen in België en een jaarlijkse groei van bijna 5% is de vraag naar VA’s gigantisch groot. (BronDe moderne digitale tools en het toenemend fileprobleem maken virtueel werken aantrekkelijker dan ooit. Sinds Covid is bovendien het vertrouwen in thuiswerk sterk toegenomen. Het is duidelijk: de toekomst is digitaal en het outsourcen van taken is de weg voorwaarts! 

Focus op jouw passie en onderscheid je in de VA-markt. Laat je daarbij begeleiden door Online Business Academy (OBA).

 

Viella, jouw VA-mentor

Hey, ik ben Viella! Ambitieuze vrouw, ondernemer, alleenstaande mama, virtueel assistente en VA-coach.  Intussen meer dan 12 jaar geleden heb ik de keuze gemaakt om te werken in functie van mijn leven en niet te leven in functie van mijn werk.  Als VA doe ik wat ik graag doe, waar en wanneer ik het wil.  En ik heb er nog geen moment spijt van!

Benieuwd naar het verhaal achter OBA?
Ontdek hoe het allemaal begon!

Veel gestelde vragen

Een virtueel assistent helpt andere ondernemers met taken die zij niet weten hoe te doen, geen tijd voor hebben, of gewoon niet willen doen. Het doel van een VA is om ervoor te zorgen dat haar klanten zich terug kunnen focussen op hun core-business door de randtaken uit handen te nemen.

In de jaren 90 bestond het werk van een VA vooral uit administratieve taken die op afstand werden uitgevoerd. Maar intussen zijn we bijna 30 jaar verder en is ook het beroep geëvolueerd! Gelukkig maar.

Er gebeurde de afgelopen jaren een grote shift in het beroep van VA. Natuurlijk doen virtueel assistenten ook nog steeds administratief werk, maar meer en meer zijn ze daarnaast ook persoonlijke ondersteuner van andere ondernemers. Ze helpen mee om bedrijfsprocessen van allerlei aard te optimaliseren of zijn gewoon vanuit een objectieve blik een waardevolle sparringpartner.

Een virtueel assistent is vandaag de dag een gerespecteerde onafhankelijke professional die als gelijkwaardige partner langdurige samenwerkingen aangaat met ondernemers.

Vandaag de dag zijn er trouwens niet alleen administratieve VA’s, maar ook VA’s met specialisaties in alle mogelijke domeinen van een bedrijf, nl. sociale media, marketing, HR, technisch, verkoop, enz.  

Dit is misschien wel de meest gestelde vraag van zij, die twijfelen over het VA-ondernemerschap. Is het geen eenzame job?

Wel, dat kies je helemaal zelf.

Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden om je werkplek in te richten.
Hou je van rust en stilte of wil je de hele dag mensen om je heen? Jij bepaalt zelf hoe jouw werkdag eruit ziet. En, je bent zeker niet gebonden aan huis als je dat niet ziet zitten.

De mogelijkheden zijn ECHT eindeloos:

  • co-workingspaces
  • koffiebars
  • huur een kantoorruimte met een aantal andere VA’s of online ondernemers
  • sluit je aan bij een online community
  • ga werken bij je ouders thuis, of vrienden die ook thuis werken
  • combineer al de bovenstaande opties (eens Covid het toelaat tenminste…)

Je bent je eigen baas, remember?!

 Het antwoord is heel simpel: het kan alle twee.

Of jij je specialiseert of werkt als allround assistent heeft vaak te maken met hoe jij als mens in elkaar zit. Sommige mensen vinden het waardevol om heel afwisselend werk te doen en zijn inzetbaar op verschillende vlakken, anderen daarentegen hebben een heel specifieke vaardigheid en voelen zich beter bij het het optimaliseren van die skill waardoor ze er experten in worden.

Het belangrijkste is om vooral dicht bij jezelf te blijven en te ontdekken wat JIJ het liefste doet!

Iedereen met ruime expertise, kennis en ervaring in een bepaald vakgebied kan zich vestigen als zelfstandig ondernemer en diensten als Virtueel Assistent aanbieden. Er zijn geen uitgesproken eisen die gesteld worden aan het vak en/of het is geen beschermd beroep. 

Voor alle ondernemers die het tijdelijk of structureel te druk hebben. Of dit nu een freelancer is of een eigenaar van een kmo of een grote multinational!

Wanneer je technische problemen ervaart met de ledensite dan stuur je een mailtje naar mijn eigen VA Kristien. Zij zal je met veel plezier verder helpen!   kristien@onlinebusinessacademy.be

Wat zeggen onze studenten zelf?

5/5
Een leerzame en inspirerende cursus die je een duidelijke kijk geeft op het VA-schap! De cursus bracht me exact wat ik hoopte: de juiste kennis, kunde en vooral direct toepasbaar. Op een heldere manier wordt al de informatie die je precies nodig hebt aan je overgebracht. Het is een aanrader voor iedereen die als VA van start wil gaan!
Hanne V.d.H.
Studente 'je eigen online onderneming als succesvol VA'
5/5
Ik ging 2 jaar geleden bij Viella te rade toen ik mijn eigen onderneming als VA wilde opstarten. Zij coachte mij en stond me bij tijdens mijn eerste stappen als VA.  Dat was erg waardevol. Ik ben dan ook enorm blij dat ze een cursus lanceerde waardoor nog meer mensen kunnen leren van haar expertise!
Kristien K.
ex-coachee
5/5
Mijn eigen keuzes kunnen maken, was de grootste motivator om VA te worden. Ik kon vrijwel onmiddellijk na de opleiding voltijds als VA aan de slag!
Ellen L.
Studente 'je eigen online onderneming als succesvol VA'