Een goede start voor jouw carrière als Virtueel Assistent!

Tijdens de opleiding neem ik je mee in allerlei facetten die van belang zijn om succesvol als Virtueel assistent te starten.

In 12 modules begeleid ik je door verschillende thema's en ontdek je wat je nodig hebt om te starten als VA.

Aan het einde van de opleiding heb je niet alleen véél geleerd, maar ben jij klaar om je eigen onderneming als succesvol virtueel assistent op te starten.

Dat is de belofte die ik jou maak als je deze opleiding hebt gevolgd.

De Modules

MODULE 1 - Kennis maken met vak VA

De cursus gaat van start door je in de eerste module uitgebreid kennis te laten maken met het vak VA.  Je krijgt een duidelijk zicht op  wat het nu precies inhoudt om VA te zijn en welke voordelen de job met zich meebrengt! Ik geef je in deze module ook graag mee welke kwaliteiten je nodig hebt om uit te groeien tot een succesvolle virtueel assistent. 

MODULE 2 - Je diensten als VA

In deze module ontdek je de ontelbare mogelijkheden als VA en de diensten die je kan aanbieden. Je leert  binnen welke domeinen van een bedrijf je actief kan zijn en de  verschillende rollen die je kan betreden. Op het einde van deze module begrijp je welke  extra troeven  je hebt als VA. 

MODULE 3 - Het ondernemerschap

Als Virtueel Assistent ben je ondernemer. Ik bekijk samen met jou welke frustraties en opportuniteiten in je leven je zover brengen om de stap naar het ondernemerschap te zetten. Je ontdekt wat er nodig is om een killer ondernemersmindset te krijgen en ik overloop de factoren die bijdragen tot het worden van een succesvolle VA. Last but zeker not least krijg je een overzicht van de te vermijden valkuilen.

MODULE 4 - Je eigen VA-bedrijf

Wanneer je je eigen VA-bedrijf uitbouwt, moet je jezelf organiseren. In deze module krijg je antwoorden op de meest courante vragen van beginnende VA’s zoals:  Hoe zet je jouw tijd functioneel in? Hoe bereken je je uurtarief of projectprijs? Waar op letten wanneer je in gesprek gaat met je klant? En wie is jouw ideale klant nu precies en hoe bepaal ik die?

MODULE 5 - Bedrijfsprocessen

Module 5 geeft je inzicht in WAT bedrijfsprocessen nu juist zijn, WAAROM ze belangrijk zijn en HOE je ze gaat opzetten.
De activiteiten binnen een onderneming bestaan er vaak uit opeenvolgende taken die steeds terugkeren.  Deze acties kan je in een proces gieten. 

Kijken hoe je stappen kan vergemakkelijken, daar hebben ondernemers vaak geen tijd voor. De zaken 'even' op papier zetten, wordt enorm onderschat. Laat staan dat er verbeteringen gemaakt worden.  Nochtans heeft dit groot nut en dit is een proces dat gesystematiseerd en later geautomatiseerd kan worden door een VA. 

MODULE 6 - Marketing

Ok, je weet intussen welke mindset je nodig hebt als VA, welke diensten je wil aanbieden en wie je ideale klant is. Je bent dus klaar om de volgende stap te zetten, nl. jezelf op de markt zetten. Je leert in deze module HOE je dit doet, waarom je best een marketingstrategie opmaakt en waarom zichtbaarheid zo belangrijk is. Je duikt  dus de wondere wereld van marketing, het aantrekken van klanten en personal branding in.  

MODULE 7 - Je VA-bedrijf online

Je zou natuurlijk geen VIRTUEEL assistent zijn als je je niet begeeft in de online wereld! Ik overloop de belangrijkste platforms en hoe jij je zichtbaarheid kan vergroten!  

MODULE 8 - Sales

In module 8 ontdek je waarom psychologie en sales onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.  Je leert om de psychologie achter verkopen te begrijpen en hoe je dit kan gebruiken in je verkoopgesprekken met je potentiële opdrachtgevers.

MODULE 9 - Documenten

Als VA-ondernemer zijn er een aantal documenten waar je gebruik van maakt : factuur, samenwerkingsovereenkomst, privacybeleid, enz.  Ik overloop ze allemaal in deze module. 

 

MODULE 10 - Aan de slag

Je bent klaar om te starten als VA! Of toch bijna. Er zijn nog een aantal administratieve zaken die je in orde moet maken om effectief te kunnen starten als zelfstandige en in deze laatste module overloop ik ze één voor één. Een businessplan opstellen en actieplannen uitschrijven wordt na deze module een fluitje van een cent. 

BONUSMODULE - Tools

Alle nodige online tools op een rij die je kan gebruiken om als Virtueel Assistent efficiënt en functioneel te werken.

 

BONUSMODULE - Templates

Handige templates en voorbeelddocumenten zodat je meteen aan de slag kunt!

 

JE EIGEN ONLINE ONDERNEMING ALS SUCCESVOL VA
  • 10 volledige E-learning modules
  • 46 lessen
  • 2 BONUS modules
  • Vrij studietempo
  • 12 maanden toegang
  • Bewijs van deelname
  • € 347

Neem jij graag direct een kijkje in de online leeromgeving waar 5 lessen GRATIS voor je klaarstaan?

Hanne V.d.H.
Hanne V.d.H.
Studente 'je eigen online onderneming als succesvol VA'

Een leerzame en inspirerende cursus die je een duidelijke kijk geeft op het VA-schap! De cursus bracht me exact wat ik hoopte: de juiste kennis, kunde en vooral direct toepasbaar. Op een heldere manier wordt al de informatie die je precies nodig hebt aan je overgebracht. Het is een aanrader voor iedereen die als VA van start wil gaan!

Kristien K.
Kristien K.
Ex-coachee

Ik ging 2 jaar geleden bij Viella te rade toen ik mijn eigen onderneming als VA wilde opstarten. Zij coachte mij en stond me bij tijdens mijn eerste stappen als VA.  Dat was erg waardevol. Ik ben dan ook enorm blij dat ze een cursus lanceerde waardoor nog meer mensen kunnen leren van haar expertise!